“Земляцтво Витвицької територіальної громади"


 Відбулися Установчі збори громадського об’єднання “Земляцтво Витвицької територіальної громади”.


Захід відбувся на Зелені свята, 20 червня 2021 р., у приміщенні Будинку культури села Витвиця. 


Метою “Земляцтва” є об’єднання зусиль жителів громади та вихідців із неї для сприяння духовному, культурному та економічному розвитку сіл, що становлять зараз єдину ТГ. 


До числа засновників об’єднання, що поставили свій підпис у протоколі установчих зборів, увійшли 22 особи. Це вселяє надію на швидкий ріст нашого членства, адже три тижні тому в ініціативній групі зі створення “Земляцтва” було тільки троє осіб. 


Майже половина засновників об’єднання постійно проживає у селах громади, решта – представники витвицької “діаспори” з Івано-Франківська, Львова, Києва. Серед засновників – священник, генерал, професор, п’ять кандидатів наук, капітан корабля, голова громади та старости сіл, директори навчальних закладів, учителі, працівники державної служби та місцевого самоврядування, медики, будівельники… Частина майбутніх учасників об’єднання, хоч не мала можливості поставити підпис у реєстраційному листі установчих зборів, приєднались до зборів дистанційно. 


Установчі збори обрали Голову та Раду голову товариства. Головою новоствореного “Земляцтва” обрано відомого політичного та громадського діяча, учасника проголошення Незалежності України Степана Волковецького, заступником голови став Мирослав Янишівський – директор Івано-Франківського фізико-технічного ліцею. Секретарем товариства обрано Володимира Мартина – працівника виконавчого комітету сільради Витвицької ТГ. На нього покладено також функції зі зв’язку сільської ради та “Земляцтва”.


Збори прийняли Звернення до краян про створення “Земляцтва Витвицької територіальної громади”, яке також пропонується увазі читачів.

                                        ЗВЕРНЕННЯ 


ДО КРАЯН – ЖИТЕЛІВ ВИТВИЦЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ.


Ми, учасники Установчих Зборів, вихідці і жителі Витвицької територіальної громади заявляємо про створення громадського об’єднання “Земляцтво Витвицької територіальної громади”.


Змістом діяльності об’єднання є згуртування вихідців та жителів Витвицької територіальної громади для сприяння культурного та соціально-економічного розвитку громади, її інфраструктури. В жодному разі не маємо наміру підміняти чинну структуру місцевого самоврядування – сільську раду Витвицької територіальної громади, обрану виборцями. Навпаки, нашою метою є сприяння її роботи.


Ті з нас, що народилися та виросли в селах Витвицької територіальної громади пам’ятають про свою малу Батьківщину та сповнені бажання підтримати розвиток громади всіма можливими засобами. І нехай у цьому допоможе нам Бог!


Прийнято Установчими Зборами ГО “Земляцтво Витвицької

територіальної громади”


20 червня 2021 року. Село Витвиця.

с.Витвиця

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога