МОЯ ЗЕМЛЯ, ТАЛАНТАМИ БАГАТА

Красиве і квітуче наше село Церківна. Та справжньою окрасою є його жителі.
Здавна славиться наше село талановитими і працьовитими людьми. І саме вони, звичайні люди, які народилися і виросли в цьому селі, стають творцями біографії рідного села, в якому їм самою долею призначено жити і працювати на цій Богом благословенній землі.
Любов до українських звичаїв та традицій, до української пісні та вишивки зуміла у своєму серці пронести жителька нашого села Софія Григорівна Дмитришин.
Народилася 1941р. в багатодітній сім'ї Григорія Дмитровича Грицила - учасника Першої світової війни.
На її дитинство випали тяжкі, тривожні, голодні роки, коли наші батьки, брати і сестри йшли у Повстанську Армію, щоб воювати з ненависним окупантом...
Життя йшло своєю чергою: вийшла заміж, разом з чоловіком виховали трьох дочок, доводилося багато працювати, рано вставати, виконувати всю хатню роботу, важко працювати на полі, але усяка робота в її руках горіла, бо супроводжувалася
українськими піснями,яких знає надзвичайно багато, особливо повстанських.
Ця енергійна, усміхнена та привітна жінка навіть один день свого життя не уявляє без пісні, жодне свято у селі не обходиться без її участі, пише власні вірші, плете капелюхи із соломи, може багато розповісти про трагічні, але водночас героїчні сторінки з життя нашого села, адже сама є живим свідком його історії.
Хай Бог посилає здоров'я і сили, натхнення Вам, радості і добра.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога